De omgeving van

Plettenberg Bay

Zuid Afrika

De accommodatie is gelegen aan de Gardenroute in een geweldige omgeving. Allereerst is daar natuurlijk het spectaculaire uitzicht over de Plettenberg bay, waarvoor u de deur niet eens uit hoeft. Vanaf het terras kunt u de dolfijnen zien zwemmen, en in het juiste seizoen kunt u zelfs walvissen zien met hun jongen. Vergeet niet een verrekijker mee te nemen!

Volop genieten in
Plettenberg Bay
plett-its-a-feeling-logo

In 1995 kwamen wij voor de eerste keer in Plettenberg Bay gelegen aan de Garden Route. Wij werden gelijk verliefd op deze plaats, vooral om de prachtige baai en het vele natuurschoon. De stranden zijn fantastisch mooi, en de lagoon en Keurbooms rivier nodigen uit voor mooie wandelingen.

Naast sportieve zijn er ook veel culinaire activiteiten, en kent Plett veel goede restaurants, cafes en bars. Benieuwd waar je volgens ons zeker eens langs moet als je Plettenberg Bay aandoet? Op onze blog pagina vind je onze tips.

Plettenberg Bay (en niet Kaap de Goede Hoop) is de plaats waar zich de eerste Europeanen vestigden. Tegenwoordig is “Plett”, zoals het kortweg genoemd wordt, een van de meest exclusieve vakantiebestemmingen van Zuid-Afrika.

De Lagoon en Look Out Beach (rechts) – Plettenberg Bay

De Look Out Beach heeft een schitterend strand dat uitloopt in een lagoon waar u heel goed kunt vissen.

Het strand bevindt zich op enkele honderden meters loopafstand. De bekende strandtent ter plekke maakt het verblijf extra aangenaam. Ook voor surfers is dit een geschikte omgeving. In het hoogseizoen zijn er Lifeguards actief om een oogje in het zeil te houden.

Alles binnen handbereik

Het centrum van Plett ligt op enkele minuten lopen. Hier vindt u winkels, banken en restaurants waar u het nuttige met het aangename kunt verenigen. Het aanbod in restaurants met verschillende keukens is enorm en varieert van eetcafé’s tot toprestaurants.

 

Ook zijn hier veel Arts en Craftsshops, kledingwinkels, healthshops, schoonheidssalons, galerieën. Er zijn volop shops die evenementen aanbieden zoals oceaan safari’s, bootverhuur, scuba diving en zeevissen.

 

Als u golfliefhebber bent , kunt u uw hart ophalen: er zijn maar liefst drie golfcourses in de directe omgeving, waarvan twee in Plett en één in Knysna (20 min. afstand).

 

Tot slot liggen op vijf minuten loopafstand twee grote winkelcentra waar u een verscheidenheid aan verse en luxe producten kunt kopen.

The Market Square winkelcentrum
Walvissen spotten

Plettenberg Bay wordt in het juiste seizoen bezocht door walvissen met hun jongen.

Dolfijnen zijn het hele jaar door te zien. Er zijn twee grote organisaties die safari’s op zee organiseren, zodat u de prachtige dieren van dichtbij kunt bekijken. Een ervaring om nooit te vergeten.

De hele Gardenroute biedt een enorme bio-diversiteit en ongekende vergezichten, niet alleen in de natuurreservaten, maar ook daarbuiten!